Topfoto
Mijn verzameling van Audio - Video en Meetgereedschap
Radio Bandrecorders Platenspelers Meetgereedschap Diverse Schema's Boeken Buizen Diversen Audio-Video Gastenboek Home
oldie
terug
radio menu

  1. T24 DAB
Was een Engelse fabrikant van huishoudelijke ontvangstapparatuur, met name radio-ontvangers en reel-to-reel tape machines.
Na de Eerste Wereldoorlogbegon de Marconi Company met de productie van niet-industriƫle ontvangers, voornamelijk voor de amateurmarkt, in het Soho-gebouw van The Marconi Scientific Instrument Company.
In 1922 richtte de Marconi Company de afdeling "Marconiphone" op om huishoudelijke ontvangstapparatuur te ontwerpen, te produceren en te verkopen.
Deze apparatuur voldeed aan de specificaties en tests van het postkantoor en kreeg daarom het stempel van de BBC-vergunning; in eerste instantie werden sets gemaakt op de Chelmsford Works.
In december 1923 werd de afdeling 'Marconiphone' opgericht als dochteronderneming van de Marconi Company. Sommige Marconiphone Company sets werden gemaakt op de Sterling Telephone Company (STC) Works op Dagenham.
Echter, het ontwerp en het onderzoek van deze binnenlandse ontvangers nog steeds voortgezet op Chelmsford.
In december 1929 werd de Marconiphone verkocht aan de Gramophone Company, samen met het recht om het handelsmerk "Marconiphone" en de copyright handtekening "G. Marconi" op binnenlandse ontvangers te gebruiken.
De Marconi Company nooit opnieuw opgenomen in de binnenlandse radio markt.
In 1931 de Gramophone Company werd Electric and Musical Industries (EMI) en produceerde binnenlandse en radio-ontvangers met behulp van de Marconiphone handelsmerk tot 1956, toen de ontvangers werden gemaakt door de British Radio Corporation, onder licentie.
Binnenlandse ontvangers met het Marconiphone-handelsmerk dat na 1929 werd geproduceerd, hadden geen banden met de Marconi Company.
In 1936, de Marconiphone bedrijf verhuisde naar de productie van kathode straalbuizen en televisie-ontvangers en in 1953 waren ze nog steeds de productie van televisietoestellen.
In de jaren 1950 werden HMV en Marconiphone overgenomen door Thorn en de producten van de twee bedrijven werden zeer vergelijkbaar.
Marconiphone