Topfoto
Mijn verzameling van Audio - Video en Meetgereedschap
Radio Bandrecorders Platenspelers Meetgereedschap Diverse Schema's Boeken Buizen Diversen Audio-Video Gastenboek Home
terug platenspeler menu
  1. SL D2
Voorheen Matsushita Electric Manufacturing Works (1918-1935) Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. (1935-2008) Industrie Elektronica Huishoudelijke apparaten.
Opgericht 13 maart 1918; Osaka, Japan Oprichter K┼Źnosuke Matsushita.
Hoofdkantoor Kadoma, Osaka, Japan.
Producten televisie, videoprojector, digitale camera, dvd-speler, huishoudelijk apparaat, laptop, oplaadbare batterij, software.
Naast de consumentenelektronica waarvan het was 's werelds grootste maker in de late 20e eeuw, Panasonic biedt een breed scala aan producten en diensten, waaronder oplaadbare batterijen,automotive en elektronische systemen, evenals huis renovatie en bouw.
Van 1935 tot 1 oktober 2008 was de bedrijfsnaam van het bedrijf "Matsushita Electric Industrial".
Op 10 januari 2008 kondigde het bedrijf aan dat het zijn naam zou veranderen in "Panasonic Corporation", in feite op 1 oktober 2008, om te voldoen aan haar wereldwijde merknaam "Panasonic".
Panasonic Corporation verkoopt vrijwel al haar producten en diensten wereldwijd onder het merk Panasonic, nadat het merk Sanyo in het eerste kwartaal van 2012 is uitgefaseerd.
In 1927 nam Matsushita de merknaam "National" aan voor een nieuw lampproduct.
In 1955 begon het bedrijf audioluidsprekers en lampen voor markten buiten Japan te brandmerken als "PanaSonic", wat de eerste keer was dat het de merknaam "Panasonic" gebruikte.
Het bedrijf begon in 1965 de merknaam "Technics" te gebruiken voor audioapparatuur.
Het gebruik van veelvoudige merken duurde ongeveer decennia.
In mei 2003 kondigde het bedrijf aan dat "Panasonic" zijn wereldwijde merk zou worden, en lanceerde de wereldwijde slogan "Panasonic ideas for life".
Het bedrijf begon zijn merken aan "Panasonic" te verenigen en, tegen Maart 2004 vervangend "Nationaal" voor producten en openluchtborden, behalve die in Japan.
In januari 2008 kondigde het bedrijf aan dat het merk "National" in Japan zou afbouwen en het zou vervangen door het wereldwijde merk "Panasonic" in maart 2010.
In september 2013 kondigde het bedrijf een herziening aan van de tien jaar oude slogan om de bedrijfsvisie beter te illustreren: "A Better Life, A Better World".
Rasonic is een merknaam van Shun Hing Electric Works and Engineering Co. Ltd, een bedrijf dat Panasonic en Nationaal merkproduct heeft geïmporteerd sinds matsushita Electric Industrial tijdperk, en heeft ook MEI / Panasonic producten verkocht onder de oorspronkelijke merknamen.
In september 2014 kondigde Panasonic aan dat ze het merk Technics nieuw leven zullen inblazen.
Technics / Panasonic