Topfoto
Mijn verzameling van Audio - Video en Meetgereedschap
Radio Bandrecorders Platenspelers Meetgereedschap Diverse Schema's Boeken Buizen Diversen Audio-Video Gastenboek Home
terug platenspeler menu
  1. V unit met D 15 motor
De Garrard Engineering and Manufacturing Company van Swindon, Wiltshire, was een Brits bedrijf dat beroemd was voor het produceren van hoge kwaliteit grammofoon draaitafels.
Het werd opgericht door de juweliers Garrard & Co in 1915.
Het bedrijf werd verkocht aan Plessey, een elektronica conglomeraat, in 1960.
Tijdens de periode 1976-1978 ontwikkelde Garrard demonstranten van de nieuwe videoschijftechnologie.
Hoewel het team het toekomstige potentieel van deze dataopslagtechnologie erkende, koos Plessey ervoor om niet te investeren.
Na enkele jaren in verval, garrard werd verkocht door Plessey aan Gradiente Electronics van Brazilië in 1979 en serie productie werd verplaatst naar Brazilië (Manaus).
De resterende Garrard onderzoeks- en ontwikkelingsoperatie in Swindon werd gereduceerd tot een skeletoperatie tot de sluiting in 1992.
Dan, Gradiente licentie van de Garrard naam aan Terence O'Sullivan, die opereerde als Loricraft Audio, in 1997.
Tussen 1992 en 1997, werd de merknaam Garrard vergunning aan andere bedrijven in de V.S., die vele elektronische punten importeerden die door vele verschillende en onafhankelijke fabrikanten van het Verre Oosten worden gebouwd.
Deze omvatten "Garrard"-branded cassette decks, CD-spelers, stereo-ontvangers, boom-box radio / cassette machines, draagbare "Walkman" type cassettespelers, seriële poort printer kabels, universele TV / audio afstandsbedieningen, en andere diverse, met inbegrip van draaitafels die niets te maken had met een originele Garrard ontwerp.
In 2018 nam Cadence Audio SA, die ook eigenaar is van de Britse draaitafel- en tonearmfabrikant SME Limited,het merk Garrard in eigendom en geregistreerde handelsmerken toen ze Loricraft Audio Ltd kochten.
Het bedrijf werd geherstructureerd om te draaien onder de naam Garrard Turntables UK Ltd.
Garrard