Topfoto
Mijn verzameling van Audio - Video en Meetgereedschap
Radio Bandrecorders Platenspelers Meetgereedschap Diverse Schema's Boeken Buizen Diversen Audio-Video Gastenboek Home
terug meetgereedschap menu
  1. FSG 395
Nordmende, oorspronkelijk uit Bremen, Duitsland, is een handelsmerk dat eigendom door Technicolor SA.
Nordmende was historisch gezien bekend als een grote elektronica consumentenmerk voor hoge kwaliteit televisies en huishoudelijke apparaten. [nodig citaat]
Het merk nu fabriceert en distribueert onder licentie in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Turkije en Italiƫ. Geschiedenis
Het oorspronkelijke bedrijf, Radio N. Mende GmbH, werd in 1923 opgericht door Otto Hermann Mende (1885-1940) in Dresden.
Na de verwoesting van de plant tijdens de bombardementen in 1945, Martin Mende (zoon van de stichter) een nieuw bedrijf in Bremen in 1947, in een voormalige plant van de Focke-Wulf, onder de naam Norddeutsche Rundfunk-Mende GmbH gemaakt.
Het werd later omgedoopt tot Nordmende: het bedrijf werd vervolgens een van de prominente Duitse fabrikanten van radio's, televisies, bandrecorders en platenspelers in de jaren 1950 en 1960.
In de jaren 1970 stonden Nordmende televisies bekend voor hun vernieuwend chassis en de rigoureuze tests en kwaliteitscontrole van hun eindproducten.
Beide gemaakt echter hoge kosten die spoedig bleek een concurrentienadeel toen de prijs van kleur televisies begon te storten. Mende de zonen nam het bedrijf in 1969, en in 1977 een meerderheidsbelang werd verkocht aan het Franse Thomson-Brandt-bedrijf. Het volgende jaar, verkocht de familie de resterende aandelen aan Thomson.
In de jaren 1980, werden de fabrieken in Bremen gesloten, Nordmende steeds zuiver een handelsmerk van Thomson.
Op hetzelfde moment, werd de merknaam Nordmende heropgericht in Ierland in 2008 door de KAL-groep.
Hoewel Nordmende bekend om zijn televisies in heel Ierland tijdens de jaren 1970 en 1980 was, het bedrijf kocht de rechten op de naam en een scala aan witgoed waaronder koelkasten, diepvriezers, wasmachines en vaatwassers, naast een vernieuwde gelanceerd bereik van flatscreen tv en stereo-installaties. Op 27 januari 2010 veranderde het Thomson bedrijf haar naam in Technicolor SA, re-branding het hele bedrijf na haar Amerikaanse film technologie dochteronderneming, de toonaangevende leverancier van diensten en producten voor de Media & Entertainment industrie.
Technicolor is tegenwoordig de globale eigenaar van het merk Nordmende (behalve in Ierland) en vergunningen van het merk aan geselecteerde partners van de Elektronika van de consument in Turkije, in Italiƫ en het Verenigd Koninkrijk.
Het merk wordt nog steeds uitgebreid in heel Europa en andere regio's op verschillende segmenten van de elektronica (TV, Audio/Video, kleine apparaten enz.)
Nordmende