Topfoto
Mijn verzameling van Audio - Video en Meetgereedschap
Radio Bandrecorders Platenspelers Meetgereedschap Diverse Schema's Boeken Buizen Diversen Audio-Video Gastenboek Home
terug Bandrecorder menu
  1. 263 Vario-Cord
  2. SG 631 Logic
Uher Werke München GmbH werd opgericht in 1953 met een aandelenkapitaal van 600.000 DM onder de gedeeltelijke overname van personeel, machines en productiefaciliteiten van  “Uher & Co”.
Wolfgang Freiherr von Hornstein – Edmond Uhers schoonzoon en eigenaar van de door hem opgerichte Süddeutsche Mechanical Workshops (SMW) – en Hans Ziegler werden benoemd tot managing directors.
Edmond Uher trok zich terug in zijn Oostenrijkse bedrijf; Hornstein, Ziegler en financier Toerring-Jettenbach ontmanten zich over het bedrijf, dat werd getroffen door een slechte ordesituatie.
Hornstein nam aanvankelijk contracten over, waaronder de verbetering van een grotere partij bandrecorders.
Vanwege problemen in dit verband, hij met succes opdracht van zijn bedrijf SMW om zijn eigen bandrecorder te ontwerpen.
Vanaf dat jaar ontwikkelde de SMW over het algemeen de bandrecorders die Uher produceerde. De eerste Uher-bandrecorder, de Uher 95, werd in 1953 opgericht;
In 1954 was het al klaar voor serieproductie.
In 1955 besloot Baron Hornstein de productie van precisiemechanische onderdelen volledig te staken ten gunste van de productie van bandrecorders.
Op 2 december 1957 werd het bedrijf “Uher-Werke München KG” opgericht.
De commanditaire vennootschap zette de voortzetting van Uher Werke München GmbH voort.
  Aan het einde van de jaren 1950, Uher, met ongeveer 400 medewerkers, vervaardigde vijf verschillende soorten apparatuur en kreeg een uitstekende reputatie in binnen-en buitenland.
In 1962 kon het snel groeiende bedrijf verhuizen naar een modern nieuw gebouw in een industriegebied in Obersendling aan de zuidrand van München, barmseestraße 11.
Een jaar later verzesvoudigde de productie en de verkoop van taperecorders met 362% sinds 1957.
In de jaren tachtig had Assmann de merknaam Uher in licentie gegeven aan verschillende hifi-aanbieders, wat voor enige verwarring zorgde.
Zo bracht Harman een aantal hoogwaardige hifi-componenten onder het Uher-logo, terwijl de  Otto-zendinggoedkope geïmporteerde goederen (bijvoorbeeld zekkers en minideuren) versierde met de bekende letters.
Maar al deze producten zijn allang van de markt verdwenen – de naam Uher is geschiedenis, althans wat de hifi-sector betreft.
In 1996 werd Wolfgang Assmann GmbH opgesplitst in de afzonderlijke ondernemingen Uher GmbH, ATIS Systems GmbH, Uher Electronic GmbH en Uher Informatik GmbH.
Consumentenelektronica wordt niet meer geproduceerd; de resterende voorraad bandrecorders, accessoires en reserveonderdelen werd in 2013 verkocht.
Uher